طرز تهیه پخت پوره برنج قهوه ای برای نوزاد

پوره برنج قهوه ای حاوی آهن، فیبر، منگنز، پروتئین و مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی ضروری دیگر برای یک کودک در حال رشد است.

این پوره اولین غذای عالی برای کودک است، می تواند به راحتی با پوره های میوه یا سبزیجات برای یک غذای مفید و خوشمزه ترکیب شود.

بوسیله غلات خانگی می توانید ساده ترین پوره ها را برای نوزادان خود تهیه کنید.

زیرا تمام آنچه که نیاز دارید یک نوع ماده اولیه مثل برنج، سیب زمینی، موز و … است، و از همه بهتر اینکه این غذا کمتر از یکساعت آماده میشود.

برای این دستور العمل، ما می خواهیم برنج قهوه ای را بپزیم، آن را مخلوط کرده و سپس در فریزر قرار دهیم.

با این روش شما خامه ای ترین و نرم ترین پوره را برای کودک تهیه خواهید کرد.

این پوره علاوه بر داشتن ارزش غذایی بالا، خیلی راحت هضم و جذب بدن کودک خواهد شد.

طرز تهیه پوره برنج

خصوصیات پوره برنج قهوه ای

  • طرز تهیه آسان
  • پوره 1 ماده ای
  • مواد ساده و مفید
  • قابل نگهداری در فریزر
  • عاری از مواد حساسیت زا – گلوتن، لبنیات، سویا، ذرت
  • پر از ویتامین و مواد معدنی ضروری برای رشد کودک – فیبر، منگنز، پروتئین، سلنیوم و همچنین منیزیم
  • مناسب برای رده سنی 4 ماه به بالا
  • طعم ملایم
  • خامه ای و صاف

مواد اولیه جهت پخت پوره برنج

  • برنج: توصیه می کنم در این دستور از برنج قهوه ای ارگانیک دانه کوتاه استفاده کنید.

برنج قهوه ای بر خلاف برنج سفید که تمام مواد مغذی خود را از دست داده است، حاوی مقداری زیادی مواد معدنی و مفید برای سلامتی انسان است.

من اکیداً توصیه می کنم از برنج قهوه ای ارگانیک استفاده کنید زیرا در آن از آفت کش ها استفاده نشده و در آن از آرسنیک خبری نیست.

  • آب: همراه با برنج برای پخت اضافه می شود. برای مواد مغذی بیشتر و طعم بهتر می توانید از آبگوشت، یا مخلوطی از نصف آبگوشت و نصف آب را اضافه کنید.
  • مایع برای مخلوط کردن: هنگام مخلوط کردن برنج ، باید مایعات بیشتری اضافه شود تا برنج به صورت پوره نازک شود.

می توانید از آب، آبگوشت، شیر مادر تازه یا شیر خشک استفاده کنید.

روش خیساندن برنج

خیساندن غلات قبل از پخت باعث هضم آسان تر آنها خواهد شد.

روش خیساندن برنج: یک فنجان برنج را در یک کاسه متوسط قرار دهید و 2-3 فنجان آب داغ اضافه کنید (به اندازه ای که روی برنج را بپوشاند) و حداقل 2 ساعت در دمای اتاق بگذارید اما می تواند یک شب هم بماند.

سپس برنج را آبکش کنید. (توجه داشته باشید که برنج بعد از خیس خورن زودتر پخته خواهد شد بنابراین هنگام پخت برنج بعد از 20 دقیقه آن را بررسی کنید تا برنج تان خراب نشود.)

فواید برنج قهوه ای برای کودکان

نحوه تهیه پوره برنج کودک

  • شستشو برنج: برنج را بعد از اینکه خیساندید در آبکش ریز قرار دهید و با آب سرد بشویید. این به حذف نشاسته اضافی از دانه های برنج کمک می کند و باعث پفکی تر و مخلوط شدن برنج می شود.

نکته: حتما برنج را قبل از پختن بشویید زیرا در غیر اینصورت برنج شما حاوی مقدار زیادی نشاسته خواهد بود.

  • به قابلمه اضافه کنید: آب و برنج را به یک قابلمه متوسط اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
  • پخت و پز: بعد از اینکه آب بجوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید تا برای مدت 45-45 دقیقه یا تا زمانی که آب آن برود و برنج لطیف شود، آرام بپزد.

نکته: زمان پخت برنج متفاوت است، بنابراین بعد از 35 دقیقه برنج را امتحان کنید تا ببینید نرم شده است یا نه ؟

  • استراحت: از روی حرارت برداشته و بگذارید 10 دقیقه بماند.
  • مخلوط کردن: برنج پخته شده را به مخلوط کن یا غذاساز منتقل کرده و به مدت 1-2 دقیقه مخلوط کنید و آب یا شیر یا آبگوشت را اضافه کنید تا پوره برنج نازک شود.

چگونه می توان پوره برنج کودک را فریز و دوباره گرم کرد؟

فریز کزدن و گرم شدن مجدد این غلات برنجی کودک بسیار آسان است، بنابراین هر زمان که زمان غذا خوردن کودک است می توانید وعده های غذایی آسان و سریع داشته باشید.

نحوه فریز کردن

  • بعد از اینکه برنج را درون پوره مخلوط کردید، می توانید پوره برنج را در سینی های ضد یخ بریزید.
  • سینی را به مدت 3-4 ساعت یا تا زمانی که کاملا یخ بزند در فریزر قرار دهید.
  • مکعب غلات برنج منجمد را به کیسه زیپ دار منتقل کنید.

چگونه دوباره گرم کنیم؟

  • مقدار مکعب های یخ زده ای را که می خواهید در آن وعده غذایی به کودک بدهید ، بردارید و آنها را در ظرفی که برای مایکروویو مناسب است قرار دهید.
  • در فواصل 30 ثانیه ای در مایکروویو گرم کنید تا گرم شود. (استفاده از ماکروویو بعلت داشتن اشعه های خطرناک یه هیچ وجه توصیه نمیشود.)
  • همچنین می توانید مکعب های یخ زده را برداشته و در قابلمه کوچکی روی اجاق گاز و حرارت کم قرار دهید و مدام هم بزنید.

توجه: هنگام گرم کردن پوره غلیظ خواهد شد. با افزودن پوره های دیگر، شیر مادر تازه و یا آب می توانید از گوله شدن پوره و با همزدن مداوم می توانید از ته گرفتن آن جلوگیری کنید.

مراحل تهیه پوره برنج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *